Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Winschoten

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Winschoten biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en bestudeert de verschillende optie. Het energierapport is concreet en vertelt welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsplan vind je grondig het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het plan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de verwachte kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Winschoten die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-winschoten

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te beperken. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om kennis te maken. Deze persoon doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met alle maatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale vakman. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Winschoten (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan helpt je op weg met bruikbare duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van spouwmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Gekwalificeerde bedrijven kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om enkele offertes te vragen van ervaren energie experts. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met opties die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Winschoten.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en bekijkt welke opties hun doel goed bereiken. Niet veel later krijg je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je randzaken zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Winschoten laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Winschoten vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een ervaren vakman. Het is verstandig om een energie-specialist uit de buurt te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel lees je namen en adressen van mogelijk interessante energie experts die diensten aanbieden in de gemeente Oldambt. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Winschoten

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Winschoten waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder beschrijven we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over kruipruimte isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Winschoten

 1. Verlaag je energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2170,00€120,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11100,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5245,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3295,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€430,00€38,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1150,00€200,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Winschoten is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand behandelen we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Winschoten: betaalbaar en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Engie, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.950 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Winschoten laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze constructie genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.600 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €250,00 tot €350,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Winschoten. In de box hieronder lees je een overzicht met impactvolle en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Winschoten!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Winschoten: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Winschoten

Alle huizen in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder verstrekken we nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Winschoten.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, gevel, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Oldambt biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Winschoten gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Eexterveenschekanaal, Heiligerlee en Nieuwe Pekela).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Winschoten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Winschoten?

Het energie maatwerkadvies Winschoten is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport bespreekt per maatregel de geraamde kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €220,00 tot ongeveer €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €235,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Winschoten te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de totale terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Winschoten voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, meer comfort, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie