Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heiligerlee

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Heiligerlee zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en omschrijft de verschillende optie. Het plan toont aan welke opties het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het plan check je overzichtelijk de kosten en baten van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het energieplan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een maatwerkrapport met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de kosten, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Heiligerlee die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heiligerlee

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te drukken. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale adviseur. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heiligerlee (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft een schema met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van buitengevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Objectieve adviesbedrijven zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om diverse offertes te verkrijgen van objectieve energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een complete samenvatting met potentiële maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Heiligerlee.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en calculeert welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop stuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Heiligerlee laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Heiligerlee vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energieadviseur. Het is wijs om een adviesbureau uit de buurt te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energie experts die actief zijn in de gemeente Oldambt. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Heiligerlee

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heiligerlee waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder delen wij de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over spouwmuur isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Heiligerlee

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (meer over woningisolatie)€1250,00€325,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6100,00€660,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4740,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2850,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€360,00€21,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,05€5,75 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Heiligerlee is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder lees je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Heiligerlee: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent, Vattenfall of United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.500 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Heiligerlee aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.550 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €205,00 – €325,00 per element.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Heiligerlee. Onderstaand doorzoek je een lijst met effectieve en goedkope maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Heiligerlee!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Heiligerlee: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Heiligerlee

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder verstrekken we bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Heiligerlee.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van gevel, ramen, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Oldambt heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Heiligerlee opzoeken in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Nieuwe Pekela, Westerlee en Oude Pekela).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Heiligerlee

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heiligerlee?

Het energie maatwerkadvies Heiligerlee is een energieadvies inclusief suggesties voor het vergroenen van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met de geschatte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit concept plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot wel €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Heiligerlee aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het bureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Heiligerlee voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie