Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westerlee

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Westerlee is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het plan stelt bloot welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport bieden ze grondig het kostenplaatje en het rendement van de diverse woningaanpassingen. Het advies is relevant voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een energierapport met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Westerlee die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westerlee

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westerlee (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport bevat een weergaven van bruikbare verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende maatwerkadviseur. Deskundige maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om diverse offertes te verkrijgen van ervaren energie experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een lijst met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Westerlee.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist komt langs en onderbouwt welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Vervolgens krijg je een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen vind je onderwerpen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Westerlee laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Westerlee vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een betrouwbare specialist. Het is aan te raden om een specialist uit de buurt te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder check je adres-informatie van erkende experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Oldambt. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Westerlee

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westerlee waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder bespreken we de meest voorkomende maatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen kopen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Westerlee

 1. Een gunstigere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk meer info over isolatie)€4615,00€415,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10875,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4895,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3280,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€340,00€26,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €22,00€27,50 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Westerlee is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van CV-ketel op gas. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder noemen we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Westerlee: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Essent, Vattenfall, Engie & Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Oxxio. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.700 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Westerlee bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.750 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €180,00 tot €525,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Westerlee. Bijgaand tref je een overzicht met relevante en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Westerlee!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Westerlee: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur doet een grondige check en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Westerlee

De meeste panden in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand delen we up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Westerlee.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan gevel, wanden, ramen, (spouw)muur, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Oldambt heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Westerlee opzoeken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Oude Pekela, Scheemda en Winschoten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Westerlee

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westerlee?

Dit energie maatwerkadvies Westerlee is een plan met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel het financiële plaatje en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €235,00 tot wel €315,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Westerlee op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het flatgebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook een kostenbegroting en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Westerlee voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie