Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Scheemda

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Scheemda is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en test waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke investeringen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het maatwerkrapport doorzoek je in detail het kostenplaatje en het rendement van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het rapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een verduurzamingsplan met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie krijg je inzicht in een kostenbegroting hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Scheemda die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-scheemda

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verkleinen. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een erkende adviseur. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Scheemda (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geeft een schema met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het toepassen van buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Gekwalificeerde bedrijven kan je vinden op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform krijg je een lijst met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Scheemda.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en berekent welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Kort hierop krijg je een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Scheemda laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je pand?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Scheemda vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Wij adviseren om een specialist nabij jouw woonplaats te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke adviseurs die werken in de gemeente Oldambt. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Scheemda

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Scheemda waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder delen wij de meest geschikte maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Scheemda

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer over isolatie)€1195,00€245,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10425,00€605,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5485,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2985,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€390,00€41,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,05€5,80 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Scheemda is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand lees je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Scheemda: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Essent, Engie, Vattenfall en Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.200 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Scheemda bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.500 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €150,00 – €450,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Scheemda. Bijgaand kan je aan de slag met een schema met handige en niet al te dure energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Scheemda!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Scheemda: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het advies bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Scheemda

Alle woningen in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje bieden we praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Scheemda.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, (spouw)muur, vloer, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Oldambt biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Scheemda gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Winschoten, Midwolda en Heiligerlee).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Scheemda

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Scheemda?

Dit energie maatwerkadvies Scheemda is een advies met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het adviesplan geeft per maatregel het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit concept plan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €250,00 tot €335,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €245,00. Tip: het is handig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Scheemda te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Scheemda voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie