Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Midwolda

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Midwolda kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en analyseert wat de opties zijn. Het energierapport verduidelijkt welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan onderschrijven ze grondig de initiële investering en het rendement van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een energiebesparingsadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je het financiële plaatje, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Midwolda die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-midwolda

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde specialist. Professionele en betrouwbare energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Midwolda (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies geeft een schema met diverse energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Gecertificeerde vakmensen kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om minimaal 2 offertes te verkrijgen van ervaren EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een advies met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Midwolda.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie expert bezoekt je aan huis en inspecteert welke investeringen gunstig zijn. Kort hierop verkrijg je een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel vind je onderdelen zoals het financiële plaatje, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Midwolda laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Midwolda vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een professionele specialist. Het is nuttig om een energie expert uit de regio te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder vind je gegevens van mogelijk interessante adviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Oldambt. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Midwolda

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Midwolda die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids delen wij de beste maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over zonnestroom opwekken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Midwolda

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (lees meer over isolatie)€2380,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5530,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5285,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2990,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€42,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €18,25€28,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Midwolda is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder tref je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Midwolda: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Engie, GreenChoice & Delta, United Consumers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.950 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Midwolda laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) kost je circa €3.450 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €210,00 – €450,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Midwolda. In dit blokje verstrekken we een lijst met impactvolle en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Midwolda!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Midwolda: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het concept plan laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Midwolda

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder onderzoek je nuttige info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Midwolda.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan wanden, ramen, (spouw)muur, vloer, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Oldambt hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Midwolda aanvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Heiligerlee, Oostwold en Westerlee).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Midwolda

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Midwolda?

Een energie maatwerkadvies Midwolda is een adviesrapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel het financiële plaatje en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 tot €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €230,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Midwolda te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Midwolda voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie