Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oostwold

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Oostwold geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en bekijkt wat er mogelijk is. Het energierapport geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energiebesparingsadvies check je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte investeringskeuzes. Het energiebesparingsadvies is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een verduurzamingsplan met alle mogelijk interessante maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport het budget, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oostwold die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oostwold

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te minderen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze persoon neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale expert. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oostwold (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan geeft een schema met innovatieve maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde maatwerk adviseur. De juiste maatwerkadviseurs kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om minimaal 2 offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde EPA-adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je tot een opsomming met opties die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Oostwold.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en calculeert welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop stuurt hij het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oostwold laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woning?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Oostwold vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve specialist. Het is raadzaam om een energieadviseur uit de omgeving te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder check je adresgegevens van mogelijk beschikbare adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Oldambt. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Oostwold

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oostwold waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids noemen we de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oostwold

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1760,00€105,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11875,00€635,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4590,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3350,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€330,00€34,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €38,50€35,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Oostwold is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Oostwold: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Budget Energie, Eneco, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, Powerpeers, Oxxio. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.150 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Oostwold kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) kost je circa €3.300 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €210,00 t/m €450,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Oostwold. Bijgaand vind je daarom een lijst met handige en betaalbare maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Oostwold!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Oostwold: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Oostwold

Alle woningen in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder bieden we praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Oostwold.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van wanden, (spouw)muur, dak, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Oldambt heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Oostwold vergelijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Westerlee, Finsterwolde en Scheemda).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Oostwold

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oostwold?

Dit energie maatwerkadvies Oostwold is een document met concrete maatregelen voor het verduurzamen van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het adviesplan behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €235,00 – €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oostwold te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de totale terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Oostwold voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie