Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Finsterwolde

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Finsterwolde biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en test waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het plan beschrijven ze uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de verschillende maatregelen. Het maatwerkadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze check je de kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Finsterwolde die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-finsterwolde

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde expert. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Finsterwolde (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geeft een schema met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met PUR en het installeren van zonnecellen. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een deskundige energieadviseur. Gecertificeerde specialisten vind je op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om enkele offertes te zoeken van neutrale energieadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een schema met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Finsterwolde.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur komt thuis langs en calculeert welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Finsterwolde laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Finsterwolde vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde expert. Het is slim om een specialist uit jouw eigen regio te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel vind je gegevens van mogelijk beschikbare energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Oldambt. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Finsterwolde

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Finsterwolde waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids noemen we de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over lucht-lucht warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Finsterwolde

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (lees meer over isolatie)€4440,00€420,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11975,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4755,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2935,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€395,00€22,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1075,00€185,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Finsterwolde is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder vind je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Finsterwolde: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Eneco, Budget Energie, GreenChoice en Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Delta. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.000 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Finsterwolde laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.700 (met montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €155,00 – €500,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Finsterwolde. In het gedeelte hieronder doorzoek je een schema met impactvolle en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Finsterwolde!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Finsterwolde: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsplan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Finsterwolde

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje kan je aan de slag met praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Finsterwolde.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Oldambt biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Finsterwolde aanvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Scheemda, Blauwestad en Midwolda).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Finsterwolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Finsterwolde?

Het energie maatwerkadvies Finsterwolde is een besparingsadvies met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het document behandelt per maatregel het budget en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke opties de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €210,00 tot wel €345,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €260,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Finsterwolde te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Finsterwolde voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie