Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Blauwestad

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Blauwestad biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het plan geeft inzicht in welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieadvies doorzoek je heel specifiek de kosten en het rendement van de populaire duurzame keuzes. Het advies is ontworpen voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een verduurzamingsrapport met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Blauwestad die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-blauwestad

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke energiecoach / deskundige. Deskundige en objectieve energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Blauwestad (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport biedt een lijst met uiteenlopende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van buitenmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve energie-expert. Objectieve maatwerkadviesbureaus vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om meerdere offertes te vragen van gekwalificeerde adviesbedrijven. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Blauwestad.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur komt langs en analyseert welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop verkrijg je het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel bekijk je aspecten zoals de verwachte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Blauwestad laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woning?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Blauwestad vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een erkende expert. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel behandelen we contactgegevens van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Oldambt. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Blauwestad

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Blauwestad die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand delen wij goede maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over lucht-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Blauwestad

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk hier meer info)€1495,00€320,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5865,00€640,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4580,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3260,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€420,00€59,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1075,00€190,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Blauwestad is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder bekijk je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Blauwestad: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Engie, Budget Energie, GreenChoice & United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €5.750 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Blauwestad laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.350 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €220,00 t/m €450,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Blauwestad. Hieronder vind je om die reden een overzicht met handige en voordelige vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Blauwestad!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Blauwestad: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Blauwestad

De meeste panden in Provincie Groningen moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder bespreken we een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Blauwestad.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, wanden, dak, ramen, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Oldambt heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Blauwestad opzoeken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Midwolda, Beerta en Oostwold).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Blauwestad

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Blauwestad?

Een energie maatwerkadvies Blauwestad is een besparingsrapport met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Via dit concept plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 t/m €350,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Het is nuttig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Blauwestad te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Blauwestad voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een groenere energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie