Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bad Nieuweschans

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Bad Nieuweschans zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en deelt waar de kansen liggen. Het plan laat jouw zien welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieplan onderschrijven ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een verduurzamingsrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bad Nieuweschans die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bad-nieuweschans

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energie-expert neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale expert op het gebied van energie . Professionele en neutrale energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bad Nieuweschans (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft een overzicht met diverse energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Erkende adviesbedrijven check je op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om diverse offertes te vragen van erkende maatwerkadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een weergave met maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Bad Nieuweschans.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur komt bij je thuis en stelt vast welke maatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop mailt hij het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel beschrijven ze randzaken zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bad Nieuweschans laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Bad Nieuweschans vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is beter om een specialist uit de omgeving te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel verstrekken we namen en adressen van erkende specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Oldambt. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Bad Nieuweschans

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bad Nieuweschans waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder delen wij de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over zonneboilers.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Bad Nieuweschans

 1. Een gunstige energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3605,00€440,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6500,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5315,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3390,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€330,00€40,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1075,00€180,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Bad Nieuweschans is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder delen wij relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bad Nieuweschans: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie of Delta, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost je circa €4.550 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Bad Nieuweschans aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.950 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €230,00 tot €350,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Bad Nieuweschans. Hieronder delen we daarom een overzicht met praktische en interessant geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Bad Nieuweschans!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Bad Nieuweschans: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Bad Nieuweschans

Alle huizen in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand check je handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Bad Nieuweschans.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, (spouw)muur, dak, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Oldambt heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Bad Nieuweschans afsluiten in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Nieuw Beerta, Bellingwolde en Drieborg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Bad Nieuweschans

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bad Nieuweschans?

Dit energie maatwerkadvies Bad Nieuweschans is een adviesrapport met verschillende opties voor het verduurzamen van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €190,00 tot ongeveer €285,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €255,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Bad Nieuweschans te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de besparing per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Bad Nieuweschans voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie