Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oudezijl

Wil jij de energierekening verder laten dalen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Oudezijl is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en geeft een toelichting de verschillende optie. Het rapport is concreet en vertelt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies tref je uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een verslag met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de geraamde kosten, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Oudezijl die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oudezijl

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te reduceren In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale specialist op het gebied van energie. Deskundige en bedreven energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oudezijl (februari 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan biedt een lijst met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), binnen- of buitengevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een erkende energieadviseur. De juiste adviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om diverse offertes op te vragen van gediplomeerde experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een schema met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Oudezijl.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en calculeert welke mogelijk interessante maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later verkrijg je een erkend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals de verwachte kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oudezijl laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woning?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Oudezijl vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare adviseur. Het is nuttig om een maatwerkadviseur uit de buurt te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel behandelen we namen en adressen van mogelijke energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Oldambt. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oudezijl

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oudezijl met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder delen we de meest populaire maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over aardwarmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Oudezijl

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4445,00€455,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4090,00€790,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5035,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3110,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€350,00€43,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1225,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Oudezijl is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte verstrekken we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oudezijl: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice en Delta, Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Oxxio. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.500 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Oudezijl aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) kost je circa €3.800 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €195,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Oudezijl. Bijgaand vind je daarom een overzicht met relevante en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Oudezijl!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Oudezijl: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieplan vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Oudezijl

Alle huizen in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder doorzoek je handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Oudezijl.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, wanden, dak, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in februari 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Oldambt heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Oudezijl opvragen in februari 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Beerta, Bad Nieuweschans en Nieuw Beerta).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Oudezijl

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oudezijl?

Het energie maatwerkadvies Oudezijl is een advies met verschillende opties voor het duurzamer maken van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel de verwachte prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €185,00 – €315,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €230,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Oudezijl op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook het kostenplaatje en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Oudezijl voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie