Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Blijham

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Blijham zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en omschrijft wat er mogelijk is. Het energieadvies verduidelijkt welke keuzes een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsrapport vind je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkrapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een aanbevelingen-rapport met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in het financiële plaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Blijham die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-blijham

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te drukken. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele expert op het gebied van energie . Professionele en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Blijham (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies bevat een weergaven van diverse duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energieadviseur. Erkende adviseurs kan je vinden op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om 2 of 3 offertes op te vragen van professionele energie experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met werkzaamheden die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Blijham.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist bezoekt je aan huis en onderbouwt welke mogelijk interessante maatregelen passen bij de woning. Kort daarop mailt hij een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel toont het rapport bijzonderheden als het financiële plaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Blijham laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Blijham vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende adviseur. Het is slim om een specialist rondom je woonplaats te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel verstrekken we adres details van professionele energie adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Westerwolde. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Blijham

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Blijham waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder noemen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over ventileren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Blijham

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer info)€2260,00€120,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5235,00€1075,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5060,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2845,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€350,00€57,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €505,00€38,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Blijham is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder delen wij relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Blijham: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, Budget Energie, GreenChoice of Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.700 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Blijham bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.000 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €185,00 – €325,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Blijham. Bijgaand check je een lijstje met populaire en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Blijham!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Blijham: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het concept plan deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Blijham

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder bieden we een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Blijham.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van (spouw)muur, vloer, gevel, dak, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerwolde heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerwolde zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Blijham afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bad Nieuweschans, Wedde en Bellingwolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerwolde.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Blijham

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Blijham?

Een energie maatwerkadvies Blijham is een advies met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het plan komt per maatregel met het budget en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €200,00 tot en met €295,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Blijham op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Blijham voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Goede energieprestatie geeft lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie