Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wedde

Besparen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Wedde biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat jouw zien welke maatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsplan onderzoek je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde woningaanpassingen. Het energieadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een advies met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Wedde die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wedde

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minderen. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze adviseur analyseert het huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende specialist op het gebied van energie. Deskundige en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wedde (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan geeft een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met PUR en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren maatwerk adviseur. Deskundige vakmensen zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om meerdere offertes te verkrijgen van erkende specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een advies met maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Wedde.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop verkrijg je een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel bekijk je eigenschappen zoals het kostenplaatje, de besparing en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wedde laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Wedde vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gediplomeerde energie expert. Het is aan te bevelen om een adviseur uit de regio te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder bieden we namen en adressen van betrouwbare energie experts die werken in de gemeente Westerwolde. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Wedde

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wedde waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom de beste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over energiebesparende maatregelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Wedde

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3445,00€425,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10900,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5190,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3285,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€445,00€27,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1150,00€190,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Wedde is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder bekijk je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wedde: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Eneco, Budget Energie, GreenChoice & Oxxio, Powerpeers, Delta, Vandebron, United Consumers. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €4.800 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Wedde aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. Deze installatie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.750 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €210,00 t/m €350,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Wedde. In de box hieronder lees je een lijst met effectieve en niet al te dure maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Wedde!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Wedde: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Wedde

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Wedde.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerwolde heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerwolde tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Wedde opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Bellingwolde, Vriescheloo en Oudeschans).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerwolde.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Wedde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wedde?

Het energie maatwerkadvies Wedde is een plan met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met het budget en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €230,00 tot en met €305,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €270,00. Tip: het is handig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Wedde te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Wedde voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie