Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tytsjerksteradiel

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Tytsjerksteradiel is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies doorzoek je gedetailleerd de kosten en baten van de mogelijke woningaanpassingen. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Tytsjerksteradiel die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-tytsjerksteradiel

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te verlagen. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige vakman. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tytsjerksteradiel (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geeft een schema met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van spouwmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve adviseur. Gecertificeerde adviesbureaus kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om 2 of 3 offertes op te zoeken van professionele energie adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal ontdek je een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Tytsjerksteradiel.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie specialist bezoekt je aan huis en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport informatie zoals het kostenplaatje, het rendement en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Tytsjerksteradiel laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Tytsjerksteradiel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een ervaren maatwerkadviseur. Het is slim om een energieadviseur uit de omgeving te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand lees je gegevens van goede vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Tytsjerksteradiel. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Tytsjerksteradiel

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tytsjerksteradiel met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder delen wij de meest voorkomende maatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over lucht-lucht warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Tytsjerksteradiel

 1. Een gunstigere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3625,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4675,00€930,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4755,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2855,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€425,00€57,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1300,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Tytsjerksteradiel is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand delen wij relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Tytsjerksteradiel: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Essent, Eneco, Vattenfall of Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €4.800 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Tytsjerksteradiel laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.000 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €225,00 t/m €550,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Tytsjerksteradiel. In de box hieronder lees je een lijstje met krachtige en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Tytsjerksteradiel!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Tytsjerksteradiel: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Tytsjerksteradiel

De meeste panden in Provincie Friesland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand vind je handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Tytsjerksteradiel.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van ramen, dak, (spouw)muur, gevel, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Tytsjerksteradiel opzoeken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Schiermonnikoog, Smallingerland en Achtkarspelen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Tytsjerksteradiel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tytsjerksteradiel?

Dit energie maatwerkadvies Tytsjerksteradiel is een plan met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit besparingsadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €195,00 – €315,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €265,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Tytsjerksteradiel te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het complex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook het financiële plaatje en de jaarlijkse besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Tytsjerksteradiel voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie