Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hurdegaryp

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Hurdegaryp geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en verkent waar de kansen liggen. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de verschillende verduurzamingsmaatregelen. Het energierapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in het budget, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hurdegaryp die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hurdegaryp

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te reduceren In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin duurzame oplossingen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je je woning isoleren, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gediplomeerde expert. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hurdegaryp (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan bevat een weergaven van uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, voorzetwandisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een deskundige maatwerk adviseur. Deskundige energie experts check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te vragen van onafhankelijke specialisten. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met maatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hurdegaryp.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en berekent welke maatregelen doelgericht zijn. Niet veel later mailt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze eigenschappen zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hurdegaryp laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woning?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Hurdegaryp vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een betrouwbare energie expert. Het is slim om een adviesbedrijf uit de regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder delen we adres-informatie van betrouwbare specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Tytsjerksteradiel. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hurdegaryp

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hurdegaryp die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand introduceren we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over bodem-water warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Hurdegaryp

 1. Een lagere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3585,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4105,00€630,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4550,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3260,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€395,00€39,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €24,50€26,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Hurdegaryp is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte ontdek je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hurdegaryp: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Engie, Eneco, Vattenfall en Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.800 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Hurdegaryp laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.450 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 t/m €450,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Hurdegaryp. Onderstaand check je een aantal krachtige en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Hurdegaryp!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Hurdegaryp: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Hurdegaryp

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder tref je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Hurdegaryp.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, wanden, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Hurdegaryp vergelijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Siegerswoude, Tytsjerk en Frieschepalen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Hurdegaryp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hurdegaryp?

Dit energie maatwerkadvies Hurdegaryp is een adviesplan met verschillende opties voor het vergroenen van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel de geraamde kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit concept plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 – €295,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Hurdegaryp te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Hurdegaryp voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, meer comfort, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie