Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Siegerswoude

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Siegerswoude is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en analyseert de verschillende optie. Het energieplan stelt bloot welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport onderschrijven ze gedetailleerd de kosten en het rendement van de getoonde duurzame keuzes. Het energieplan is ontworpen voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze toont het rapport een kostenbegroting wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Siegerswoude die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-siegerswoude

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te verlagen. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome energiedeskundige. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Siegerswoude (februari 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document helpt je op weg met verschillende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energieadviseur. Ervaren experts kan je vinden op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes aan te vragen van betrouwbare energie specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Siegerswoude.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens stuurt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Siegerswoude laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Siegerswoude vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een erkende adviseur. Het is slim om een adviesbureau uit de regio te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand tref je adres details van mogelijk interessante energie adviseurs die actief zijn in de gemeente Opsterland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Siegerswoude

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Siegerswoude waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder check je goede energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over lucht-lucht warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Siegerswoude

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3335,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4355,00€920,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4895,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2910,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€315,00€23,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €40,00€34,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Siegerswoude is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder check je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Siegerswoude: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Engie, Essent of Vandebron, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €5.850 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Siegerswoude bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.750 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €240,00 tot €500,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Siegerswoude. Bijgaand doorzoek je een lijstje met effectieve en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Siegerswoude!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Siegerswoude: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Siegerswoude

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand tref je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Siegerswoude.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, gevel, wanden, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in februari 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Opsterland heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Opsterland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Siegerswoude opvragen in februari 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Nij Beets, Frieschepalen en Olterterp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opsterland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Siegerswoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Siegerswoude?

Een energie maatwerkadvies Siegerswoude is een energieadvies met verschillende opties voor het verduurzamen van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel het budget en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €175,00 – €290,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €275,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Siegerswoude te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Siegerswoude voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie