Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Olterterp

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepompsysteem kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Olterterp kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en verkent wat de opties zijn. Het onderzoek toont aan welke aanbevelingen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het aanbevelingen-rapport check je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de verschillende investeringskeuzes. Het energierapport is geschikt voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een advies met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel lees je een kostenbegroting wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Olterterp die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-olterterp

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te drukken. In het document wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele expert. Professionele en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Olterterp (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan biedt een lijst met diverse duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een professionele energieadviseur. Erkende adviesbureaus kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om verschillende offertes te ontvangen van neutrale maatwerkadviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een schema met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Olterterp.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een energieadviseurs komt op locatie en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later stuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze details zoals de investering, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Olterterp laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je huis?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Olterterp vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is goed om een specialist uit de regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder delen we adres details van erkende adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Opsterland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Olterterp

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Olterterp met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids delen wij de beste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Olterterp

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3515,00€425,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11850,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5240,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3090,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€465,00€26,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,90€6,85 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Olterterp is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je stoot minder CO-2 uit, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand tref je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Olterterp: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice & Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.100 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Olterterp laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.550 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €215,00 – €375,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Olterterp. Onderstaand delen we daarom een lijstje met handige en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Olterterp!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Olterterp: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Olterterp

Alle huizen in Provincie Friesland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder doorzoek je bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Olterterp.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, gevel, vloer, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Opsterland biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Opsterland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Olterterp bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bakkeveen, Ureterp en Beetsterzwaag).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opsterland.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Olterterp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Olterterp?

Een energie maatwerkadvies Olterterp is een besparingsadvies met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsadvies biedt per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot ongeveer €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €230,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Olterterp te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Olterterp voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie geeft lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie