Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bakkeveen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Bakkeveen biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en analyseert de diverse opties. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport bekijk je heel specifiek de kosten en baten van de potentiële investeringskeuzes. Het energiebesparingsadvies is geschikt voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een plan met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze lees je de minimale prijzen, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Bakkeveen die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-bakkeveen

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde energiedeskundige. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bakkeveen (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan helpt je op weg met verschillende energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een professionele energie-expert. Gekwalificeerde energie adviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om minimaal 2 offertes te vragen van gediplomeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een overzicht van duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Bakkeveen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en analyseert welke potentiële maatregelen doelgericht zijn. Kort hierop verkrijg je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport informatie zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Bakkeveen laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je pand?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Bakkeveen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een onafhankelijke vakman. Wij adviseren om een energieadviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder behandelen we namen en adressen van mogelijk interessante experts die werken in de gemeente Opsterland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Bakkeveen

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bakkeveen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder delen we de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over spouwmuurisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Bakkeveen

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk hier meer info)€1180,00€250,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10000,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4890,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3400,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€380,00€21,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €38,50€32,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Bakkeveen is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder delen wij relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bakkeveen: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, Eneco, Engie en Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, United Consumers. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.500 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Bakkeveen bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) is er al voor €3.700 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €180,00 tot €550,00 per element.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Bakkeveen. In dit blokje delen wij een lijstje met impactvolle en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Bakkeveen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Bakkeveen: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Dit advies toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Bakkeveen

Alle huizen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder lees je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Bakkeveen.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van dak, ramen, vloer, wanden, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Opsterland biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Opsterland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Bakkeveen opvragen in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Surhuisterveen, Beetsterzwaag en Boelenslaan).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opsterland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Bakkeveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bakkeveen?

Het energie maatwerkadvies Bakkeveen is een concept plan met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan geeft per maatregel een kostenbegroting en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit energieadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 – €310,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €270,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Bakkeveen te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Bakkeveen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, meer comfort, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie