Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Opsterland

Wil jij de energierekening verder laten dalen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Opsterland is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en controleert waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies bieden ze gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de getoonde investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is geschikt voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een energieplan met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel toont het rapport de verwachte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Opsterland die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-opsterland

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minderen. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze adviseur check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde energie-expert. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Opsterland (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van EPS-isolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een objectieve energieadviseur. Gecertificeerde experts zijn vindbaar op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen van onafhankelijke maatwerkadviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een opsomming met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Opsterland.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en analyseert welke werkzaamheden doelgericht zijn. Binnen een paar dagen krijg je een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel toont het rapport informatie zoals de investering, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Opsterland laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Opsterland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een ervaren energie expert. Het is verstandig om een energie-specialist uit de buurt te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand doorzoek je naam + adresgegevens van betrouwbare energie experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Opsterland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Opsterland

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Opsterland waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids behandelen we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Opsterland

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1370,00€435,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4930,00€890,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5070,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3225,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€360,00€50,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €505,00€38,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Opsterland is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder noemen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Opsterland: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Engie of Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Opsterland laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) kost je circa €3.100 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €240,00 – €550,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Opsterland. Onderstaand vind je om die reden een lijst met handige en laag geprijsde maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Opsterland!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Opsterland: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsplan laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Opsterland

De meeste panden in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje doorzoek je handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Opsterland.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van vloer, wanden, ramen, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Opsterland heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Opsterland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Opsterland aanvragen in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Ameland, Schiermonnikoog en Tytsjerksteradiel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opsterland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Opsterland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Opsterland?

Het energie maatwerkadvies Opsterland is een concept plan inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €190,00 tot €340,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is raadzaam om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Opsterland op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het wooncomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Opsterland voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie