Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nij Beets

De hoogte van de energierekening beperken? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Nij Beets biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsplan check je in detail de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport het kostenplaatje, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Nij Beets die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nij-beets

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale energieadviseur. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nij Beets (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport biedt een lijst met uiteenlopende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie met PUR en het toepassen van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. Gediplomeerde energie adviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is beter om minimaal 2 offertes te zoeken van deskundige energie specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Nij Beets.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en rekent uit welke duurzaamheidsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens mailt hij een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen bekijk je aspecten zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nij Beets laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Nij Beets vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale energie specialist. Het is goed om een maatwerkadviseur uit de regio te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand doorzoek je adres-informatie van professionele maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Opsterland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Nij Beets

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nij Beets die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder delen wij de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen installeren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Nij Beets

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3620,00€455,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10650,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4700,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2840,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€385,00€47,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €19,00€31,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Nij Beets is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte lees je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nij Beets: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, GreenChoice, Engie, Vattenfall of Vandebron, United Consumers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Nij Beets laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €250,00 tot €475,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Nij Beets. Bijgaand verstrekken we een weergave met doelgerichte en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Nij Beets!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Nij Beets: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Nij Beets

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje tref je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Nij Beets.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan wanden, ramen, vloer, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Opsterland hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Opsterland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Nij Beets opvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Wijnjewoude, Olterterp en Bakkeveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opsterland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Nij Beets

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nij Beets?

Een energie maatwerkadvies Nij Beets is een plan met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document bespreekt per maatregel de minimale prijzen en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit besparingsadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €180,00 tot wel €335,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Nij Beets te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Nij Beets voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een duurzamere energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie