Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Frieschepalen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Frieschepalen is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt de verschillende optie. Het plan geeft inzicht in welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het plan onderschrijven ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsplan is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een plan met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Frieschepalen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-frieschepalen

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verlagen. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze professional loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve energie-expert. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Frieschepalen (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies bevat een weergaven van diverse duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een neutrale maatwerk adviseur. Geschikte energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om meerdere offertes aan te vragen van professionele adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Frieschepalen.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur bezoekt je aan huis en checkt welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel check je informatie zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Frieschepalen laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn pand?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Frieschepalen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gediplomeerde energie expert. Het is aan te raden om een adviseur uit de regio te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder doorzoek je adres-informatie van erkende adviseurs die werken in de gemeente Opsterland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Frieschepalen

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Frieschepalen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids bieden we informatie rondom de belangrijkste maatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over lucht-water warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Frieschepalen

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€1775,00€240,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11475,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5370,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3390,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€360,00€24,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €515,00€46,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Frieschepalen is een minimale vereiste. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte check je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Frieschepalen: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, United Consumers, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.850 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Frieschepalen bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.550 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €150,00 tot €525,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Frieschepalen. Onderstaand kan je aan de slag met een schema met populaire en interessant geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Frieschepalen!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Frieschepalen: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsrapport toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Frieschepalen

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder delen we praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Frieschepalen.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, wanden, dak, vloer, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Opsterland biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Opsterland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Frieschepalen bekijken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Olterterp, Burgum en Ureterp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opsterland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Frieschepalen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Frieschepalen?

Dit energie maatwerkadvies Frieschepalen is een plan met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel de minimale prijzen en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 – €310,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Frieschepalen op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Frieschepalen voor bedrijven. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie