Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ureterp

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Ureterp is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en onderzoekt wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport onderzoek je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het plan is relevant voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een verslag met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel vind je de geraamde kosten, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ureterp die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ureterp

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon analyseert het huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde expert. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ureterp (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan bevat een weergaven van alle duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een deskundige maatwerk adviseur. Erkende bedrijven kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om enkele offertes te ontvangen van onafhankelijke adviesbedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een overzicht van energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Ureterp.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbedrijf komt op locatie en berekent welke potentiële maatregelen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze onderdelen zoals de geraamde kosten, de besparing en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Ureterp laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Ureterp vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is nuttig om een adviesbureau uit jouw eigen regio te kiezen. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Opsterland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Ureterp

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ureterp die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder kan je aan de slag met de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Ureterp

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1895,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6200,00€825,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5090,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3005,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€330,00€56,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €38,50€35,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Ureterp is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder bekijk je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ureterp: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Essent & Vandebron, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.450 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Ureterp aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.250 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €220,00 t/m €500,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Ureterp. Hieronder vind je om die reden een lijstje met populaire en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Ureterp!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Ureterp: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Ureterp

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder bieden we een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Ureterp.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Opsterland biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Opsterland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Ureterp opzoeken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Beetsterzwaag, Siegerswoude en Nij Beets).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opsterland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Ureterp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ureterp?

Het energie maatwerkadvies Ureterp is een plan met een plan van aanpak voor het vergroenen van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport komt per maatregel met de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit besparingsplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 tot ongeveer €290,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €235,00. Het is verstandig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Ureterp te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het flatgebouw te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Ureterp voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie