Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Beetsterzwaag

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Beetsterzwaag geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en verkent de diverse opties. Het energieplan stelt bloot welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies onderzoek je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de uitgezochte duurzame opties. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel check je de kosten, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Beetsterzwaag die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-beetsterzwaag

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze vakman neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een autonome energieadviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Beetsterzwaag (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan helpt je op weg met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van gevelisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren energieadviseur. De juiste energie specialisten zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te ontvangen van onafhankelijke vakmensen. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een schema met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Beetsterzwaag.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en zoekt uit welke mogelijk interessante maatregelen aan te bevelen zijn. Niet veel later verkrijg je een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel lees je randzaken zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Beetsterzwaag laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Beetsterzwaag vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Het is wijs om een energie-specialist uit jouw eigen regio te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder behandelen we adresgegevens van mogelijk interessante adviseurs die werken in de gemeente Opsterland. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Beetsterzwaag

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Beetsterzwaag die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder check je de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Beetsterzwaag

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4310,00€455,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4925,00€1050,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5150,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2890,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€435,00€56,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €570,00€47,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Beetsterzwaag is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte behandelen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Beetsterzwaag: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, Essent, GreenChoice of Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Beetsterzwaag laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.700 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 tot €375,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Beetsterzwaag. In het gedeelte hieronder verstrekken we een lijst met impactvolle en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Beetsterzwaag!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Beetsterzwaag: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Beetsterzwaag

De meeste panden in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand delen we bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Beetsterzwaag.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van wanden, ramen, gevel, (spouw)muur, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Opsterland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Opsterland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Beetsterzwaag gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Boelenslaan, Nij Beets en Wijnjewoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opsterland.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Beetsterzwaag

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Beetsterzwaag?

Een energie maatwerkadvies Beetsterzwaag is een besparingsrapport met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document biedt per maatregel het budget en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €245,00 tot €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €280,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Beetsterzwaag te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Beetsterzwaag voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie