Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Burgum

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Is het slim om te isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Burgum kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het rapport laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het advies delen ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de bekende investeringsopties. Het advies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een energieadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel check je het kostenplaatje, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Burgum die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-burgum

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt op locatie langs om kennis te maken. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een raming van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale maatwerkadviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Burgum (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan helpt je op weg met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het toepassen van muurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Professionele adviseurs kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om enkele offertes op te vragen van betrouwbare energieadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een schema met verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Burgum.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen lees je details zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Burgum laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-experts en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw huis?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Burgum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een objectieve expert. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Tytsjerksteradiel. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Burgum

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Burgum die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder behandelen we de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over water-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Burgum

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3380,00€375,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10650,00€705,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4810,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3255,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€355,00€32,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €18,25€28,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Burgum is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder noemen we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Burgum: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Eneco, Vattenfall, Essent of Vandebron, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €4.550 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Burgum kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.100 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €200,00 – €525,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Burgum. Hieronder lees je een lijst met praktische en voordelige duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Burgum!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Burgum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit besparingsadvies toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Burgum

De meeste panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje tref je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Burgum.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van dak, (spouw)muur, ramen, gevel, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Burgum opvragen in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Ureterp, Hurdegaryp en Siegerswoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Burgum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Burgum?

Dit energie maatwerkadvies Burgum is een besparingsrapport met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het soort woning, oppervlakte en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €215,00 – €315,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €235,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Burgum te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Burgum voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie