Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ameland

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Ameland geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en test wat de opties zijn. Het rapport laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het advies doorzoek je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de getoonde woningaanpassingen. Het energieadvies is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een energierapport met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport een kostenbegroting hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Ameland die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ameland

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te beperken. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde vakman. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ameland (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies bevat een weergaven van alle energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitengevelisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een professionele adviseur. Gediplomeerde experts kan je vergelijken op Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is slim om 2 of 3 offertes aan te vragen van gecertificeerde adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een complete samenvatting met potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Ameland.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en zoekt uit welke duurzame investeringen gunstig zijn. Op basis hiervan stuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je eigenschappen zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ameland laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw pand?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Ameland vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde specialist. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de regio te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder check je contactgegevens van mogelijke energie experts die actief zijn in de gemeente Ameland. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Ameland

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ameland waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen kopen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Ameland

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk hier meer info)€4375,00€505,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11625,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5065,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3040,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€400,00€36,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1200,00€185,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Ameland is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder tref je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ameland: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice of Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Delta. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.050 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Ameland kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.550 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €170,00 tot €450,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Ameland. In de box hieronder delen we daarom een schema met relevante en betaalbare vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Ameland!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Ameland: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Ameland

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder bieden we actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ameland.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van wanden, gevel, dak, vloer, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Ameland heeft mogelijk verschillende regionale subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Ameland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Ameland opzoeken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Vlieland, Leeuwarden en Schiermonnikoog).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ameland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Ameland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ameland?

Het energie maatwerkadvies Ameland is een advies met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel de kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke keuzes jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 tot wel €310,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is raadzaam om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Ameland aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het flatgebouw groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Ameland voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie