Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hollum

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hollum kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport bieden ze nauwkeurig de kosten en baten van de geselecteerde investeringskeuzes. Het energierapport is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een verduurzamingsplan met alle investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Hollum die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hollum

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verminderen. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om kennis te maken. Deze expert doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren energiedeskundige. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hollum (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document helpt je op weg met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van de buitengevel en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale energie-specialist. De juiste maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te ontvangen van gediplomeerde specialisten. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een opsomming met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Hollum.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en rekent uit welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop verstuurt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel beschrijven ze randzaken zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hollum laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn pand?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Hollum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is beter om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand doorzoek je contactgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die werken in de gemeente Ameland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hollum

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hollum die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand check je de meest geschikte maatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over dak isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Hollum

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3315,00€395,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4665,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5490,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3365,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€450,00€52,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €29,00€27,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Hollum is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder noemen we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Hollum: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Eneco, Vattenfall en Powerpeers, Delta, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Hollum laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is er al voor €3.400 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €170,00 t/m €450,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Hollum. Onderstaand vind je een schema met belangrijke en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Hollum!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Hollum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsplan deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hollum

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand onderzoek je actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hollum.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van vloer, dak, ramen, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Ameland biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Ameland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Hollum opzoeken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Foudgum, Ballum en Raard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ameland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Hollum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hollum?

Het energie maatwerkadvies Hollum is een besparingsplan inclusief suggesties voor de vergroening van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel de geschatte kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit concept plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit document kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €245,00 tot ongeveer €295,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Hollum aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het gebouw te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de totale terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Hollum voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie geeft lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie