Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Foudgum

Besparen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Foudgum zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en omschrijft waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieadvies bieden ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de diverse investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is relevant voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een verduurzamingsrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel krijg je inzicht in een kostenbegroting de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Foudgum die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-foudgum

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minderen. In het document wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle maatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je je woning isoleren, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome expert. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Foudgum (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan geeft een schema met innovatieve maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met PUR en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een deskundige maatwerk adviseur. Betrouwbare energie experts zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te ontvangen van gekwalificeerde adviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een schema met investeringen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Foudgum.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie expert komt langs en zoekt uit welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens verkrijg je een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Foudgum laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Foudgum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder behandelen we adres-informatie van professionele energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Foudgum

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Foudgum waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids noemen we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over verduurzamingsmaatregelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Foudgum

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1380,00€325,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6240,00€1015,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4960,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3030,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€360,00€36,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €22,50€29,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Vind adviseurs en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Foudgum is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder lees je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Foudgum: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Budget Energie, Eneco, Essent en United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.900 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Foudgum kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.350 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 tot €450,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Foudgum. In dit blokje vind je om die reden een weergave met praktische en voordelige energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Foudgum!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Foudgum: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieadvies deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Foudgum

De meeste panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand doorzoek je nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Foudgum.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van wanden, (spouw)muur, vloer, ramen, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Foudgum opzoeken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Holwerd, Raard en Waaxens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Foudgum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Foudgum?

Een energie maatwerkadvies Foudgum is een besparingsrapport inclusief suggesties voor het verduurzamen van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van huistype, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €215,00 tot wel €345,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €255,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Foudgum op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Foudgum voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie