Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waaxens

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Waaxens zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en test wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport onderschrijven ze overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de potentiële maatregelen. Het energieplan is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een aanbevelingen-rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze check je de geschatte kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Waaxens die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-waaxens

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare energiedeskundige. Professionele en neutrale energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waaxens (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies geeft een overzicht met uiteenlopende duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van gevels en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde energie-expert. De juiste energie adviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om diverse offertes aan te vragen van objectieve bedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een schema met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Waaxens.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en inspecteert welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop mailt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je eigenschappen zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Waaxens laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je pand?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Waaxens vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Waaxens

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waaxens die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder delen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over LED-lampen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Waaxens

 1. Beperk de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk hier meer info)€2375,00€170,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6135,00€950,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4730,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2920,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€330,00€38,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1275,00€200,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Waaxens is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Waaxens: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Engie & Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Waaxens laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.000 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €210,00 – €450,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Waaxens. In de box hieronder vind je een schema met effectieve en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Waaxens!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Waaxens: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsplan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Waaxens

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Waaxens.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van ramen, gevel, vloer, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Waaxens afsluiten in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Hantum, Brantgum en Hiaure).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Waaxens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waaxens?

Het energie maatwerkadvies Waaxens is een adviesrapport met verschillende opties voor het vergroenen van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Door middel van dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €195,00 tot ongeveer €290,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €270,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Waaxens op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het complex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Waaxens voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie