Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Brantgum

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Brantgum biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt waar de kansen liggen. Het onderzoek is concreet en vertelt welke opties een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen vind je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de diverse woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsrapport met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over een kostenbegroting wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Brantgum die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-brantgum

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te minderen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige energiedeskundige. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Brantgum (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van isolatie op buitengevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energie-specialist. Objectieve adviesbedrijven kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om diverse offertes op te zoeken van gecertificeerde adviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een weergave met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Brantgum.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur komt langs en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop verstuurt hij het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen vind je onderdelen zoals de geschatte kosten, het rendement en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Brantgum laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woning?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Brantgum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren energie expert. Het is nuttig om een energieadviseur uit de buurt te zoeken Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder vind je adresgegevens van mogelijk beschikbare maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Noardeast-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Brantgum

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Brantgum met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder delen we de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over elektrisch koken.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Brantgum

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3415,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11800,00€650,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5400,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2880,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€430,00€52,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,25€7,10 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Brantgum is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder delen we praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Brantgum: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Engie, GreenChoice, Vattenfall en Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.050 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Brantgum kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.550 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 – €550,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Brantgum. Onderstaand check je een weergave met praktische en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Brantgum!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Brantgum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Brantgum

Alle huizen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Brantgum.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van dak, ramen, gevel, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Brantgum opzoeken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Hiaure, Foudgum en Holwerd).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Brantgum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Brantgum?

Dit energie maatwerkadvies Brantgum is een concept plan met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het adviesplan bespreekt per maatregel de investering en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Via dit besparingsrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 tot en met €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €250,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Brantgum te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het gebouw te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Brantgum voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie geeft een lagere energierekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie