Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hiaure

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Hiaure is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit wat er mogelijk is. Het energieadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies bekijk je uitgebreid de kosten en baten van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het plan is een hulpmiddel voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per optie lees je de minimale prijzen, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hiaure die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hiaure

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken. Deze expert loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hiaure (februari 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport helpt je op weg met innovatieve maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke adviseur. Gecertificeerde vakmensen zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te verkrijgen van objectieve energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een schema met investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hiaure.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur bezoekt je aan huis en calculeert welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als een kostenbegroting, de besparing en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hiaure laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Hiaure vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een ervaren energieadviseur. Het is slim om een expert rondom je woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder tref je namen en adressen van mogelijk beschikbare maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Hiaure

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hiaure die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder check je de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over radiator isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hiaure

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk meer info over isolatie)€1765,00€230,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10575,00€680,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4900,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3000,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€410,00€36,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €24,50€35,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Hiaure is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder delen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hiaure: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Eneco, Budget Energie & Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €5.900 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Hiaure aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) kost ongeveer €3.450 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €230,00 – €525,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Hiaure. In het gedeelte hieronder vind je een lijst met belangrijke en voordelige duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in Hiaure!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Hiaure: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Hiaure

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand bespreken we actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Hiaure.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Hiaure afsluiten in februari 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Ternaard, Holwerd en Hantumeruitburen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Hiaure

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hiaure?

Een energie maatwerkadvies Hiaure is een besparingsadvies met aanbevelingen voor de verduurzaming van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport behandelt per maatregel een kostenbegroting en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit concept plan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit energieadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €210,00 tot wel €305,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €270,00. Het is slim om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hiaure te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Hiaure voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie