Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hantumeruitburen

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Hantumeruitburen kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke keuzes passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies bekijk je uitvoerig de kosten en het rendement van de mogelijke duurzame keuzes. Het energiebesparingsadvies is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in de investering, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Hantumeruitburen die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hantumeruitburen

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te verkleinen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Goed om te weten: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een neutrale maatwerkadviseur. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hantumeruitburen (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document helpt je op weg met bruikbare energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van gevels en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve energie-expert. Deskundige energie experts check je op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om enkele offertes op te zoeken van objectieve adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hantumeruitburen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en rekent uit welke maatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens verkrijg je het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hantumeruitburen laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hantumeruitburen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energieadviseur. Het is raadzaam om een energie-specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hantumeruitburen

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hantumeruitburen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder bespreken we de aantrekkelijkste maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over inductie koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Hantumeruitburen

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1930,00€125,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11275,00€645,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4785,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3295,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€365,00€43,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,75€27,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Hantumeruitburen is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte bekijk je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hantumeruitburen: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Engie, Essent, GreenChoice en Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Oxxio, Delta. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.250 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Hantumeruitburen laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.850 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €250,00 t/m €550,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Hantumeruitburen. Bijgaand delen we daarom een lijstje met populaire en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Hantumeruitburen!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Hantumeruitburen: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Dit besparingsadvies laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Hantumeruitburen

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder bieden we nuttige info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Hantumeruitburen.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van wanden, vloer, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Hantumeruitburen aanvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Moddergat, Hantum en Hantumhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Hantumeruitburen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hantumeruitburen?

Een energie maatwerkadvies Hantumeruitburen is een adviesrapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situatie is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit besparingsplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 tot en met €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €260,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hantumeruitburen aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het appartementencomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief het kostenplaatje en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Hantumeruitburen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie