Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Moddergat

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Moddergat is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies tref je grondig de kosten en het rendement van de diverse investeringskeuzes. Het rapport is een uitkomst voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Moddergat die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-moddergat

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Deze maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare specialist. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Moddergat (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), EPS gevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde energieadviseur. Professionele adviesbureaus check je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is goed om minimaal 2 offertes op te zoeken van betrouwbare EPA-adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Moddergat.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop krijg je een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je informatie zoals de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Moddergat laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Moddergat vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is goed om een adviesbureau uit de regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder lees je adresgegevens van erkende adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Moddergat

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Moddergat waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids kan je aan de slag met de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over radiatorfolie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Moddergat

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1785,00€105,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11225,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4575,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3260,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€345,00€29,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €31,00€37,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Moddergat is een slimme investering. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Moddergat: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Eneco of Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.900 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Moddergat laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.200 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €180,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Moddergat. Onderstaand vind je om die reden een lijst met krachtige en laag geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Moddergat!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Moddergat: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het document bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Een duurzame woning met subsidies in Moddergat

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder onderzoek je bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Moddergat.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van ramen, gevel, (spouw)muur, vloer, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Moddergat opvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Oosternijkerk, Hantumhuizen en Niawier).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Moddergat

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Moddergat?

Het energie maatwerkadvies Moddergat is een energieplan met suggesties voor de vergroening van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €235,00 t/m €300,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €260,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Moddergat te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het complex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Moddergat voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie