Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hantumhuizen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Hantumhuizen kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport beschrijven ze grondig de initiële investering en het rendement van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het energieadvies is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een verslag met alle duurzaamheidsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Hantumhuizen die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hantumhuizen

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energie-expert bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve specialist. Professionele en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hantumhuizen (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan helpt je op weg met verschillende vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, binnen- of buitengevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde energie-expert. Ervaren adviesbedrijven check je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te ontvangen van onafhankelijke adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal krijg je een advies met werkzaamheden die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Hantumhuizen.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en inspecteert welke maatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later mailt hij een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hantumhuizen laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw huis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hantumhuizen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde energie expert. Het is verstandig om een specialist uit de buurt te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel lees je adres-informatie van mogelijk interessante adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Hantumhuizen

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hantumhuizen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand behandelen we goede energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over tochtstrips.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hantumhuizen

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4205,00€450,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6425,00€580,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5250,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2850,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€470,00€20,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,25€29,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Hantumhuizen is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder check je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hantumhuizen: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Engie & Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.650 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Hantumhuizen laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.550 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €240,00 t/m €400,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Hantumhuizen. In de box hieronder doorzoek je een lijst met krachtige en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Hantumhuizen!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Hantumhuizen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hantumhuizen

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand doorzoek je up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Hantumhuizen.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van wanden, (spouw)muur, ramen, gevel, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Hantumhuizen opzoeken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Niawier, Ternaard en Wierum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Je eigen hypotheek ophogen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Hantumhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hantumhuizen?

Dit energie maatwerkadvies Hantumhuizen is een besparingsadvies met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke opties jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit energieadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 t/m €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €280,00. Het is slim om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Hantumhuizen te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het flatgebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Hantumhuizen voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Goede energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie