Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ternaard

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Ternaard is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport tref je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een energieplan met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel vind je een kostenbegroting hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ternaard die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ternaard

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te minimaliseren. In het plan wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende vakman. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ternaard (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geef je inzicht in verschillende vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het toepassen van zonnecellen. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een professionele adviseur. De juiste bedrijven kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om diverse offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een advies met opties die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Ternaard.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt langs en beschrijft welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop verstuurt hij een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze eigenschappen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ternaard laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ternaard vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is goed om een expert uit de omgeving te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel lees je adres-informatie van mogelijke vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Ternaard

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ternaard waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids introduceren we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over LED-verlichting.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ternaard

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3450,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6310,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4935,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2920,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€465,00€32,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1175,00€180,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Ternaard is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte delen wij aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Ternaard: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, GreenChoice, Engie, Vattenfall en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Delta, Oxxio. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €4.500 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Ternaard laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een extra buffervat. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) kost je circa €3.200 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €180,00 – €475,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Ternaard. Bijgaand vind je daarom een lijstje met praktische en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Ternaard!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Ternaard: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsplan deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Ternaard

Alle woningen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder verstrekken we een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Ternaard.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, dak, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijk verschillende particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Ternaard afsluiten in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Wierum, Hantumeruitburen en Moddergat).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Ternaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ternaard?

Een energie maatwerkadvies Ternaard is een rapport met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Middels dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €185,00 tot wel €310,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €250,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Ternaard te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Ternaard voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie