Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wierum

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Wierum is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke aanbevelingen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsplan doorzoek je gedetailleerd de kosten en het rendement van de mogelijke investeringskeuzes. Het plan is geschikt voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een advies met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp lees je de minimale prijzen, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Wierum die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wierum

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minderen. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze professional analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele adviseur. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wierum (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport geef je inzicht in verschillende energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een deskundige adviseur. De juiste energieadviseurs vind je op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om enkele offertes te zoeken van professionele energie adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een complete samenvatting met duurzame investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Wierum.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur komt langs en stelt vast welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen krijg je een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals het financiële plaatje, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wierum laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je pand?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Wierum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een erkende adviseur. Het is verstandig om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder check je adres details van mogelijk interessante energie specialisten die werken in de gemeente Noardeast-Fryslân. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Wierum

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wierum waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand delen wij de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over waterbesparende douchekop.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Wierum

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1950,00€140,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11775,00€645,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5435,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3190,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€470,00€35,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €32,00€34,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Wierum is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je stoot minder CO-2 uit, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand verstrekken we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wierum: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Essent, GreenChoice, Engie en Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.800 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Wierum kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.700 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €230,00 t/m €450,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Wierum. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een aantal krachtige en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Wierum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Wierum: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieplan deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Wierum

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand tref je nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Wierum.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, vloer, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Wierum opzoeken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Paesens, Moddergat en Oosternijkerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Wierum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wierum?

Dit energie maatwerkadvies Wierum is een plan met een plan van aanpak voor het vergroenen van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit energieadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 tot en met €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Wierum aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Wierum voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie geeft lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie