Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oosternijkerk

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Oosternijkerk kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek toont aan welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport vind je heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het energiebesparingsadvies is ontworpen voor particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een maatwerkrapport met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je een kostenbegroting de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Oosternijkerk die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oosternijkerk

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te drukken. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen interessant zijn, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met daarin duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wens je minder energie te verbruiken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende energiedeskundige. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oosternijkerk (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geef je inzicht in alle energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitengevels met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Gediplomeerde adviesbureaus zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om 2 of 3 offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een opsomming met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Oosternijkerk.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en onderbouwt welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen lees je aspecten zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oosternijkerk laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Oosternijkerk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren expert. Het is wijs om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder verstrekken we contactgegevens van professionele energie specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Oosternijkerk

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oosternijkerk die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder introduceren we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over HR-ketels.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Oosternijkerk

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1680,00€100,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11275,00€705,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4680,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3165,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€435,00€50,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,75€32,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Oosternijkerk is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand bieden we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Oosternijkerk: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Essent, Eneco, GreenChoice, Vattenfall & Vandebron, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Delta. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.550 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Oosternijkerk laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.800 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €155,00 – €525,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Oosternijkerk. In dit blokje verstrekken we een overzicht met relevante en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Oosternijkerk!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Oosternijkerk: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het concept plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Oosternijkerk

De meeste panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje vind je actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Oosternijkerk.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van vloer, ramen, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Oosternijkerk vergelijken in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Lioessens, Niawier en Morra).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Oosternijkerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oosternijkerk?

Het energie maatwerkadvies Oosternijkerk is een besparingsplan met concrete maatregelen voor de verduurzaming van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit concept plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €210,00 – €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is goed om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oosternijkerk te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het gebouw duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Oosternijkerk voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie