Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Morra

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Morra zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport delen ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de minimale prijzen, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Morra die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-morra

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verkleinen. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze expert analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een professionele maatwerkadviseur. Professionele en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Morra (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan helpt je op weg met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een ervaren maatwerk adviseur. Gekwalificeerde vakmensen zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om enkele offertes op te zoeken van ervaren vakmensen. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een schema met opties die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Morra.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en checkt welke werkzaamheden geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later verkrijg je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze randzaken zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Morra laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn pand?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Morra vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve energie specialist. Het is aan te raden om een energie expert uit de regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand delen we contactgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Morra

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Morra die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder bieden we informatie rondom de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over zonneboiler.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Morra

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (meer over woningisolatie)€1190,00€250,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4690,00€625,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5520,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3125,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€305,00€53,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1375,00€200,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Morra is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder check je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Morra: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Vattenfall, Engie, Eneco & Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.400 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Morra bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.400 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €240,00 – €500,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Morra. In het gedeelte hieronder vind je daarom een lijst met praktische en voordelige verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Morra!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Morra: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het document bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Morra

De meeste panden in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand bespreken we praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Morra.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan wanden, (spouw)muur, gevel, vloer, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Morra bekijken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Engwierum, Paesens en Anjum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Morra

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Morra?

Een energie maatwerkadvies Morra is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor de vergroening van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het adviesplan komt per maatregel met de minimale prijzen en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen de meeste besparing opleveren. Via dit besparingsrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €205,00 tot €310,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Wij adviseren om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Morra te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Morra voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie