Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Engwierum

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Engwierum geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en omschrijft wat de opties zijn. Het energierapport stelt bloot welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het energieadvies bekijk je nauwkeurig de kosten en baten van de populaire investeringsopties. Het rapport met aanbevelingen is relevant voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een energierapport met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Kies voor: woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over het budget, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Engwierum die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-engwierum

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te drukken. In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze vakman neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome expert. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Engwierum (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport helpt je op weg met diverse energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een erkende energie-specialist. Erkende energie specialisten check je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om meerdere offertes te ontvangen van onafhankelijke energie experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een opsomming met energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Engwierum.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en stelt vast welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Niet veel later mailt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel lees je randzaken zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Engwierum laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Engwierum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren expert. Het is raadzaam om een adviseur uit de omgeving te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder behandelen we adresgegevens van kwalitatieve adviesbureaus die werken in de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Engwierum

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Engwierum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder beschrijven we goede verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over bodem-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Engwierum

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2105,00€155,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6735,00€1015,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4610,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3365,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€345,00€41,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,40€7,20 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Engwierum is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder delen wij aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Engwierum: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall en United Consumers, Delta, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €6.000 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Engwierum kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) kost ongeveer €3.700 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €200,00 tot €425,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Engwierum. Hieronder lees je een aantal krachtige en betaalbare maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Engwierum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Engwierum: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Engwierum

Alle huizen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder tref je up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Engwierum.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan vloer, gevel, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Engwierum aanvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Jouswier, Anjum en Oostrum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Engwierum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Engwierum?

Een energie maatwerkadvies Engwierum is een energieplan met tips en aanbevelingen voor de vergroening van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit besparingsrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €220,00 tot wel €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Engwierum te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Engwierum voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie