Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Jouswier

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Jouswier is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en zoekt uit de diverse opties. Het plan is concreet en vertelt welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het energierapport tref je grondig het kostenplaatje en het rendement van de verschillende maatregelen. Het energieadvies is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een energiebesparingsadvies met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze vind je de verwachte kosten, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Jouswier die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-jouswier

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zo de energienota te beperken. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze professional doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je woning isoleren, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome energieadviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Jouswier (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport helpt je op weg met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, isolatie van buitenmuren met PUR en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren energieadviseur. Deskundige maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om diverse offertes te ontvangen van gecertificeerde adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een advies met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Jouswier.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en calculeert welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen mailt hij het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze randzaken zoals het financiële plaatje, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Jouswier laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw pand?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Jouswier vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een betrouwbare energie specialist. Het is beter om een adviseur uit de omgeving te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van goede energie specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Jouswier

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Jouswier die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder behandelen we goede duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Jouswier

 1. Verlaag je energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2300,00€170,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10475,00€615,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4605,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3075,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€43,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,00€29,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Jouswier is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte tref je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Jouswier: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie en Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Delta, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.550 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Jouswier aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) komt uit op ongeveer €4.000 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 tot €525,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Jouswier. Bijgaand vind je een aantal praktische en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Jouswier!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Jouswier: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Jouswier

De meeste panden in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand check je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Jouswier.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, (spouw)muur, dak, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân hanteert mogelijk nog extra lokale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Jouswier bekijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Aalsum, Oostrum en Wetsens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Jouswier

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Jouswier?

Het energie maatwerkadvies Jouswier is een rapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan biedt per maatregel het kostenplaatje en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €235,00 tot ongeveer €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €250,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Jouswier aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Jouswier voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie