Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Aalsum

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Aalsum is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan delen ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de verschillende investeringsopties. Het maatwerkadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per maatregel vind je het budget, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Aalsum die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-aalsum

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verkleinen. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met daarin maatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Aalsum (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geeft een schema met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het toepassen van buitenmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energieadviseur. Betrouwbare adviesbedrijven zijn te vinden op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om diverse offertes te verkrijgen van deskundige energie experts. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een opsomming met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Aalsum.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist komt thuis langs en checkt welke opties aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop krijg je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen lees je onderwerpen zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Aalsum laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woonruimte?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Aalsum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gediplomeerde expert. Het is aan te bevelen om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder bieden we gegevens van mogelijk beschikbare adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Aalsum

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Aalsum waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids check je de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen installeren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Aalsum

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (meer over woningisolatie)€4785,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5330,00€595,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4525,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3020,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€435,00€38,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1025,00€175,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Aalsum is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder verstrekken we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Aalsum: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Engie, Eneco en United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Delta, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.200 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Aalsum laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.800 inclusief installatiewerk.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €155,00 t/m €500,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Aalsum. Onderstaand vind je een weergave met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Aalsum!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Aalsum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Aalsum

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand vind je nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Aalsum.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Aalsum gebruiken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Burdaard, Wetsens en Wâlterswâld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Aalsum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Aalsum?

Het energie maatwerkadvies Aalsum is een document met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het plan biedt per maatregel het budget en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €220,00 – €350,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €245,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Aalsum te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het wooncomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Aalsum voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie