Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Burdaard

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Burdaard biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In de aanbevelingen onderschrijven ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de getoonde verduurzamingsopties. Het energierapport is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een verduurzamingsrapport met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Burdaard die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-burdaard

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te verlagen. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze deskundige loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke energieadviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Burdaard (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan geeft een overzicht met diverse energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige adviseur. Betrouwbare experts kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om enkele offertes te verkrijgen van erkende adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een advies met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Burdaard.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel toont het rapport onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Burdaard laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Burdaard vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een specialist rondom je woonplaats te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder check je adres-informatie van mogelijk interessante maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Burdaard

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Burdaard die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder delen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over kruipruimte isolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Burdaard

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer info)€1670,00€315,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12150,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4925,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3010,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€39,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,50€32,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Burdaard is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder ontdek je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Burdaard: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall & Delta, United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.800 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Burdaard laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.950 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Burdaard. Bijgaand vind je een lijstje met effectieve en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Burdaard!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Burdaard: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Burdaard

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand check je handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Burdaard.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, (spouw)muur, dak, gevel, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Burdaard vergelijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Jannum, Wâlterswâld en Broeksterwâld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Burdaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Burdaard?

Een energie maatwerkadvies Burdaard is een rapport met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke investeringen de meeste besparing opleveren. Middels dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot wel €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is aan te raden om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Burdaard op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het wooncomplex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Burdaard voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie