Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Jannum

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Jannum is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en inspecteert de verschillende optie. Het energieadvies geeft inzicht in welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies onderzoek je gedetailleerd de kosten en baten van de mogelijke investeringskeuzes. Het energiebesparingsadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een energieplan met alle opties die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie toont het rapport de verwachte kosten, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Jannum die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-jannum

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verkleinen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Disclaimer: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een professionele energiedeskundige. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Jannum (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het verbeteren van gevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerk adviseur. Betrouwbare bedrijven kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om meerdere offertes op te vragen van gediplomeerde bedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een overzicht van maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Jannum.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt thuis langs en checkt welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop stuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen lees je informatie zoals de verwachte kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Jannum laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Jannum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een professionele adviseur. Het is slim om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel lees je contactgegevens van erkende energieadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Noardeast-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Jannum

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Jannum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids delen wij de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over gevelisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Jannum

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4540,00€525,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6145,00€560,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4765,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3165,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€495,00€41,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,75€7,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Jannum is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bieden we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Jannum: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Essent & Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.600 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Jannum bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is er al voor €3.000 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 tot €550,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Jannum. In de box hieronder doorzoek je een schema met relevante en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Jannum!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Jannum: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het advies vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Jannum

Alle woningen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand doorzoek je actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Jannum.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, gevel, wanden, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Jannum opvragen in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Damwâld, Broeksterwâld en Rinsumageast).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Jannum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Jannum?

Dit energie maatwerkadvies Jannum is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel de verwachte prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke keuzes de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 tot €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €245,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Jannum aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Jannum voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie