Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Damwâld

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Damwâld kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze grondig de initiële investering en het rendement van de populaire energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkrapport met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel toont het rapport het financiële plaatje, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Damwâld die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-damwald

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minimaliseren. In het plan wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze professional doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde expert op het gebied van energie . Professionele en onafhankelijke energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Damwâld (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies geeft een overzicht met verschillende verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitenmuren met PUR en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke adviseur. Gecertificeerde energie specialisten zijn te vinden op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om enkele offertes aan te vragen van gekwalificeerde adviesbedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een lijst met werkzaamheden die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Damwâld.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur komt langs en onderbouwt welke mogelijk interessante maatregelen doelgericht zijn. Kort hierop ontvang je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de geschatte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Damwâld laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Damwâld vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde specialist. Het is nuttig om een energieadviseur uit jouw eigen regio te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we adres details van goede energie specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Dantumadiel. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Damwâld

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Damwâld waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand introduceren we goede duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over woning isolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Damwâld

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1975,00€115,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12125,00€785,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4715,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3195,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€405,00€41,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,45€6,45 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Damwâld is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder bekijk je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Damwâld: betaalbaar en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Essent, Engie en Vandebron, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.500 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Damwâld aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.250 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €155,00 – €375,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Damwâld. Bijgaand delen we daarom een schema met krachtige en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Damwâld!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Damwâld: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Damwâld

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje doorzoek je up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Damwâld.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, dak, vloer, gevel, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Dantumadiel biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dantumadiel zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Damwâld opvragen in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Wytgaard, Rinsumageast en Wyns).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dantumadiel.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Damwâld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Damwâld?

Dit energie maatwerkadvies Damwâld is een plan met suggesties voor de verduurzaming van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met het financiële plaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €225,00 – €335,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €260,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Damwâld te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het gebouw te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Damwâld voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie