Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rinsumageast

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Rinsumageast kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het rapport check je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een energierapport met alle energiebesparende maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de verwachte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Rinsumageast die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rinsumageast

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te reduceren In het plan wordt gedetailleerd weergegeven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze deskundige neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome energie-expert. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rinsumageast (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een deskundige energieadviseur. De juiste energie specialisten vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om verschillende offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Rinsumageast.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en checkt welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel noteren ze eigenschappen zoals de verwachte prijzen, de besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Rinsumageast laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Rinsumageast vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde energie specialist. Het is wijs om een energie-specialist uit de regio te zoeken Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand vind je adres details van kwalitatieve energie specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Dantumadiel. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Rinsumageast

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rinsumageast met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder delen wij de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over vloerisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Rinsumageast

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer info)€4725,00€425,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10800,00€690,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4600,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2925,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€455,00€49,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,35€7,80 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Rinsumageast is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder bekijk je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rinsumageast: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, GreenChoice, Vattenfall, Eneco en Delta, United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.150 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Rinsumageast kopen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.300 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €160,00 tot €475,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Rinsumageast. Onderstaand delen wij een schema met belangrijke en voordelige maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Rinsumageast!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Rinsumageast: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Rinsumageast

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder onderzoek je bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Rinsumageast.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, vloer, wanden, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Dantumadiel biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dantumadiel kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Rinsumageast gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Wyns, Sibrandahûs en Dokkum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dantumadiel.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Rinsumageast

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rinsumageast?

Een energie maatwerkadvies Rinsumageast is een plan met een plan van aanpak voor de vergroening van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel een kostenbegroting en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 t/m €295,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €245,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Rinsumageast te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Rinsumageast voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie