Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wyns

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Wyns is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en bestudeert waar de kansen liggen. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport delen ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het rapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een verduurzamingsplan met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp toont het rapport de verwachte kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Wyns die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wyns

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te beperken. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een deskundige adviseur. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wyns (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport helpt je op weg met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), gevelisolatie met PUR en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Ervaren maatwerkadviseurs kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om 2 of 3 offertes te vragen van deskundige energieadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je tot een lijst met investeringen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Wyns.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau loopt door de woning en analyseert welke opties het meest effectief zijn. Niet veel later krijg je een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wyns laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Wyns vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een objectieve specialist. Het is wijs om een energieadviseur uit de regio te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Wyns

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wyns waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids bieden we informatie rondom de meest geschikte maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over ventileren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Wyns

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3405,00€395,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10675,00€780,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5425,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3225,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€325,00€54,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €31,00€29,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Wyns is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je stoot minder CO-2 uit, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder bekijk je extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wyns: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Eneco, Engie of Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.950 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Wyns laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) is er al voor €3.500 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €160,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Wyns. In dit blokje check je een lijst met effectieve en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Wyns!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Wyns: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Wyns

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand doorzoek je bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Wyns.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van vloer, gevel, dak, wanden, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Wyns vergelijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Swichum, Dokkum en Wirdum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Wyns

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wyns?

Een energie maatwerkadvies Wyns is een document met verschillende opties voor het verduurzamen van een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met de kosten en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit besparingsplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit document wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €215,00 tot wel €335,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €230,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wyns te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Wyns voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie