Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dokkum

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Dokkum is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en controleert waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het plan check je uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de populaire investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een energieplan met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de minimale prijzen, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Dokkum die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-dokkum

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verkleinen. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze professional analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met daarin duurzame oplossingen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde expert. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dokkum (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geeft een overzicht met diverse vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van isolatie van buitengevels en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een deskundige energie-expert. Professionele adviesbureaus vind je op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om verschillende offertes op te zoeken van professionele energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een weergave met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Dokkum.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie expert komt bij je thuis en checkt welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Kort hierop stuurt hij een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Dokkum laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Dokkum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve energie expert. Het is aan te raden om een adviesbedrijf uit de omgeving te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel delen we gegevens van erkende bedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Dokkum

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dokkum die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder vind je de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over energiebesparende maatregelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Dokkum

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer over isolatie)€1375,00€240,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4830,00€895,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4915,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3105,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€415,00€58,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1100,00€190,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Dokkum is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder behandelen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Dokkum: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Engie, Vattenfall, Essent of Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €4.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Dokkum laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.850 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 – €350,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Dokkum. In de box hieronder doorzoek je een overzicht met krachtige en niet al te dure duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Dokkum!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Dokkum: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Dokkum

Alle huizen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Dokkum.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van wanden, dak, gevel, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk ook diverse regionale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Dokkum vergelijken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Wirdum, Damwâld en Wytgaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Dokkum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dokkum?

Het energie maatwerkadvies Dokkum is een rapport met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit document wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €220,00 tot €285,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €245,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Dokkum te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met het kostenplaatje en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Dokkum voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie