Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sibrandahûs

Besparen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Sibrandahûs is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke investeringen het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport beschrijven ze nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de bekende verduurzamingsopties. Het rapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de verwachte kosten, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Sibrandahûs die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-sibrandahus

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verlagen. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met maatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: De maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve energiedeskundige. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sibrandahûs (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geeft een schema met bruikbare maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Gecertificeerde energie experts check je op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is slim om minimaal 2 offertes te zoeken van objectieve experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een schema met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Sibrandahûs.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop ontvang je een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel bekijk je randzaken zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Sibrandahûs laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-experts en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Sibrandahûs vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende energieadviseur. Wij adviseren om een energie-specialist uit jouw eigen regio te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder doorzoek je adres details van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Dantumadiel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Sibrandahûs

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sibrandahûs met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de meest populaire energiebesparende maatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over dakisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Sibrandahûs

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (lees meer over isolatie)€2125,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5005,00€1040,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4605,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2970,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€495,00€52,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,00€31,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Sibrandahûs is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand tref je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Sibrandahûs: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent, Vattenfall of Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.300 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Sibrandahûs bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.900 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €155,00 tot €475,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Sibrandahûs. Hieronder delen we daarom een lijstje met impactvolle en laag geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Sibrandahûs!

Regel een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Sibrandahûs: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Sibrandahûs

Alle woningen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand verstrekken we praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Sibrandahûs.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van gevel, (spouw)muur, vloer, ramen, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Dantumadiel biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Dantumadiel kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Sibrandahûs aanvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Dokkum, Jannum en Damwâld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dantumadiel.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Sibrandahûs

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sibrandahûs?

Dit energie maatwerkadvies Sibrandahûs is een besparingsplan inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €235,00 tot ongeveer €300,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Het is nuttig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Sibrandahûs te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met de totale benodigde investering en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Sibrandahûs voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie