Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dantumadiel

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Dantumadiel kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en bekijkt de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies onderschrijven ze uitgebreid de kosten en het rendement van de potentiële duurzame opties. Het rapport met aanbevelingen is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een plan met alle duurzaamheidsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je het kostenplaatje, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Dantumadiel die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-dantumadiel

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te verlagen. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en wat het rendement is. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wens je een energiezuinige woning, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dantumadiel (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport geef je inzicht in diverse duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van buitengevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energie-specialist. Ervaren energie experts kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om enkele offertes te ontvangen van objectieve energie adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website ontdek je een opsomming met maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Dantumadiel.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en rekent uit welke investeringen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel bekijk je randzaken zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Dantumadiel laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Dantumadiel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde energie specialist. Het is aan te raden om een specialist rondom je woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Bijgaand tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Dantumadiel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Dantumadiel

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dantumadiel met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over spouwmuur isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Dantumadiel

 1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1080,00€230,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6555,00€680,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5045,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3010,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€480,00€46,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €38,50€32,50 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Dantumadiel is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder lees je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Dantumadiel: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, Budget Energie, Engie en Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.650 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Dantumadiel laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.800 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €170,00 t/m €450,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Dantumadiel. In de box hieronder delen wij een aantal krachtige en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Dantumadiel!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Dantumadiel: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Dantumadiel

Alle woningen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand bieden we praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Dantumadiel.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, gevel, ramen, wanden, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Dantumadiel heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Dantumadiel tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Dantumadiel gebruiken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Terschelling, Vlieland en Ameland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dantumadiel.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Dantumadiel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dantumadiel?

Dit energie maatwerkadvies Dantumadiel is een advies met suggesties voor het vergroenen van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de investering en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit document een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit besparingsplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €195,00 tot en met €325,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €250,00. Het is verstandig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Dantumadiel op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en het rendement.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Dantumadiel voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie