Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Broeksterwâld

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Broeksterwâld is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Het rapport stelt bloot welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies doorzoek je in detail het kostenplaatje en het rendement van de getoonde duurzame opties. Het advies is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je krijgt een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per keuze krijg je inzicht in het financiële plaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Broeksterwâld die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-broeksterwald

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het plan wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Broeksterwâld (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatiewaarde van gevels en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Ervaren energieadviseurs kan je vergelijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om meerdere offertes te verkrijgen van betrouwbare bedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Broeksterwâld.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbedrijf komt thuis langs en berekent welke maatregelen doelgericht zijn. Kort hierop verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de verwachte kosten, de besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Broeksterwâld laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Broeksterwâld vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende vakman. Het is wijs om een energie-specialist uit de regio te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder delen we adres details van goede maatwerkadviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Dantumadiel. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Broeksterwâld

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Broeksterwâld met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder vind je de beste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over bodemisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Broeksterwâld

 1. Verlaag je energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3520,00€405,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6710,00€695,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4730,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3315,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€460,00€31,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €23,50€37,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Broeksterwâld is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder vind je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Broeksterwâld: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, GreenChoice, Eneco, Budget Energie en Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, United Consumers. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.850 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Broeksterwâld laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Het systeem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.000 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €235,00 – €525,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Broeksterwâld. Onderstaand vind je om die reden een lijstje met krachtige en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Broeksterwâld!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Broeksterwâld: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Broeksterwâld

Alle huizen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje lees je actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Broeksterwâld.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor het laten isoleren van (spouw)muur, dak, vloer, gevel, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Dantumadiel biedt mogelijk ook zelf regionale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dantumadiel zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Broeksterwâld vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Rinsumageast, De Falom en Sibrandahûs).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dantumadiel.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Broeksterwâld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Broeksterwâld?

Een energie maatwerkadvies Broeksterwâld is een concept plan met suggesties voor de verduurzaming van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €185,00 t/m €320,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Broeksterwâld te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het gebouw te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de uiteindelijke kosten en de terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Broeksterwâld voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie