Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Falom

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies De Falom biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en bekijkt de verschillende optie. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke opties het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energierapport vind je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de mogelijke woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een energierapport met alle investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de investering, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in De Falom die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-falom

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te reduceren In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Falom (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geef je inzicht in diverse maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale maatwerk adviseur. Gekwalificeerde energieadviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om meerdere offertes te verkrijgen van deskundige vakmensen. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website ontdek je een opsomming met duurzame investeringen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in De Falom.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur komt bij je thuis en calculeert welke mogelijk interessante maatregelen passen bij de woning. Kort hierop krijg je een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze informatie zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in De Falom laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur De Falom vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gekwalificeerde specialist. Het is beter om een expert rondom je woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare specialisten die actief zijn in de gemeente Dantumadiel. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van De Falom

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Falom waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids introduceren we de belangrijkste maatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over isolatieglas.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in De Falom

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (lees meer over isolatie)€4680,00€490,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12150,00€670,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4720,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3125,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€470,00€20,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €365,00€48,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in De Falom is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand behandelen we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp De Falom: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie & Oxxio, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €4.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in De Falom laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.200 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €175,00 t/m €450,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in De Falom. In de box hieronder vind je daarom een aantal praktische en goedkope vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in De Falom!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel De Falom: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in De Falom

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand bespreken we nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in De Falom.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van ramen, (spouw)muur, wanden, dak, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Dantumadiel hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dantumadiel kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening De Falom opzoeken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Sibrandahûs, Burdaard en Jannum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dantumadiel.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in De Falom

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Falom?

Dit energie maatwerkadvies De Falom is een plan met tips en aanbevelingen voor de vergroening van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan biedt per maatregel het kostenplaatje en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit besparingsplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €190,00 tot wel €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €250,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in De Falom aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in De Falom voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie