Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Driezum

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Driezum biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en omschrijft de diverse opties. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het rapport delen ze uitgebreid de kosten en het rendement van de diverse investeringsopties. Het verduurzamingsplan is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Driezum die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-driezum

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te minderen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome expert op het gebied van energie . Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Driezum (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan geeft een overzicht met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een objectieve adviseur. Ervaren adviesbureaus zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om enkele offertes aan te vragen van objectieve maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een overzicht van potentiële maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Driezum.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een adviseur komt langs en berekent welke werkzaamheden het meest effectief zijn. Vervolgens verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Driezum laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Driezum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare specialist. Wij adviseren om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. Bijgaand delen we adresgegevens van mogelijke energieadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Dantumadiel. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Driezum

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Driezum die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids bespreken we de aantrekkelijkste maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over zonnepanelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Driezum

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4210,00€530,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11925,00€685,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5185,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3350,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€385,00€31,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1025,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Driezum is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder behandelen we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Driezum: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Engie, Eneco, Budget Energie & Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.200 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Driezum laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.650 (met montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 – €425,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Driezum. Bijgaand kan je aan de slag met een weergave met belangrijke en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Driezum!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Driezum: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Driezum

Alle huizen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand tref je praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Driezum.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan vloer, wanden, gevel, dak, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Dantumadiel heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dantumadiel kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Driezum gebruiken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. De Falom, Aalsum en Burdaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dantumadiel.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Driezum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Driezum?

Een energie maatwerkadvies Driezum is een concept plan met aanbevelingen voor de vergroening van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieplan komt per maatregel met de kosten en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €200,00 – €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €255,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Driezum aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Driezum voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie